Zobozdravniki, ki delajo s srcem

Ne samo otrokom, tudi odraslim zobozdravniki pogosto predstavljajo strah. Že sama misel na vse aparature, ki se nahajajo v zobozdravniški ordinaciji, in zvoke, ki prihajajo iz nje, mnoge zmrazi in odvrne od obiska zobozdravnika. V zobozdravstvenem centru Babit to razumemo in vam strahove pomagamo premagati! 

Prvi razlog, zaradi katerega se marsikomu pregled pri zobozdravniku zdi strašljiv, je očiten. Strah pred bolečino marsikomu preprečuje, da bi se odločil za obisk zobozdravnika — četudi se zaveda, da je ta nujno potreben. Na fobijo pred zobozdravnikom vplivajo tudi pretekle izkušnje. Če ste v otroštvu obiskovali strokovnjaka, ki ni znal poskrbeti za udobje in čim manj bolečo izkušnjo, ni nič čudnega, da se tresete pred vsakim pregledom pri zobozdravniku. Neprijetni zvoki, ki prihajajo iz ordinacije, prav tako ne prispevajo k pozitivnim občutkom ob obisku zobozdravnika — in če smo čisto iskreni, instrumenti, ki jih uporabljamo, na pogled prav tako niso ravno privlačni. 

Zobozdravniki

Kako se tega strahu najlažje znebiti?

Če vas daje strah pred zobozdravniki, lahko preizkusite nekaj načinov za premagovanje te fobije. V kolikor pred ordinacijo ne želite čakati sami, lahko s seboj pripeljete prijatelja ali družinskega člana, ki vam bo pomagal preusmeriti misli. Pomaga pa, če se pred napovedanim terminom pregleda pri zobozdravniku poskušate sprostiti tudi sami. Lahko poskusite z meditacijo ali katero drugo sprostitveno tehniko. Seveda pa glavno rešitev predstavlja izbira zobozdravnika, ki mu lahko zaupate in ki vam bo prisluhnil. Delo zobozdravnikov je, da poskrbijo za kar se da nestresno izkušnjo, odgovarjajo na vsa vaša vprašanja in ponujajo vrhunske storitve. 

Zobozdravniki v naši ordinaciji se zavedajo, da je lahko pregled pri zobozdravniku izredno stresen. Navajeni so vseh vprašanj in bodo z veseljem odgovorili nanje.

Naši zobozdravniki niso tam samo zato, da skrbijo za zdravje vaše ustne votline. So namreč tudi odlični poslušalci, ki vas bodo znali pomiriti in vam bodo v pomoč pri premagovanju stisk. V zobozdravstvenih ordinacijah so skozi leta izkušenj spoznali najbolj pogoste strahove ljudi in se zato nanje odzivajo s toplino in strokovnostjo. Verjamemo, da so naši zobozdravniki lahko vaši partnerji pri ohranjanju splošnega zdravja. 

Če torej iščete najboljšega zobozdravnika v Ljubljani, lahko več o nas preberete na spletni strani. Tu smo, da odgovorimo na vaša morebitna vprašanja. 

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

Oceni to stran