zobozdravstvo-niko

Splošno zobozdravstvo

Zobozdravnika ni treba posebej predstavljati – ampak lahko bi rekli, da je zdravnik, ki ne zdravi le zob, temveč tudi dlesni, kosti in ustno sluznico ter poskrbi, za zdrav in lep nasmeh.

parodontologija-jure

Parodontologija

Parodontolog je specialist za obzobna tkiva in ustne bolezni. Obzobna tkiva so: dlesen, pozobnični ligament in kost. Ta tkiva pritrjujejo zobe na čeljust in delujejo kot blažilci med grizenjem in žvečenjem in tako pomagajo preprečevati poškodbe zob.

ortodontija-miha

Ortodontija

Ortodont ureja nepravilnosti položaja zob in vzpostavi pravilna razmerja med zobmi in čeljustjo. Dober ortodont lahko na več načinov poskrbi, da je vaš nasmeh vse lepši in lepši…tako pri odraslih kot tudi otrocih.

protetika-klavdija

Protetika

Protetika je veda o nadomeščanju zob ali delov zob. Ukvarja se tako z enostavnimi primeri oskrbe posameznih zob, kot tudi s kompleksnimi rekonstrukcijami ugriza in estetsko rehabilitacijo nasmeha. Pri protetiki je ključno dobro sodelovanje terapevta in zobotehničnega laboratorija.

otrosko-zobozdravstvo-spela

Otroško zobozdravstvo

Otroški zobozdravnik skrbi za ustno zdravje otrok, in sicer tistih najmlajših, ki imajo v ustih le nekaj zob ter vse do konca pubertete.

implantologija-aleksandra

Implantologija

Zobni implantat ali zobni vsadek je nadomestek korenine manjkajočega zoba. Služi nam kot nosilec nove zobne krone, ki bo posnemala funkcijo in estetiko pravega zoba, ki smo ga morda izgubili ali pa ni izrasel.

higiena-barbara

Ustna higiena

Poslanstvo ustne higieničarke je varovanje ustnega zdravja. Je nepogrešljiva sodelavka vašega zobozdravnika, ki je izurjena za temeljito in previdno čiščenje in nego zob ter obzobnih tkiv. S tem preprečuje razvoj kariesa in parodontalne bolezni.

rentgen-frida

Rentgensko slikanje

Pri pregledu zob in ustne votline lahko terapevt s prostim očesom ugotovi stanje na površini.  Rentgensko slikanje pa nam pomaga razkriti spremembe v kosti, zobni kroni, korenini in okoli nje.

oralna-kirurgija-zivo

Oralna kirurgija

Oralna kirurgija združuje kirurške posege ust in čeljusti. Zajema kompleksne odstranitve (izklese) modrostnih zob, odpravljanje težav v čeljustnem sklepu, odstranjevanje globljih vnetnih ali cističnih sprememb, presaditvene postopke kosti, sanacije poškodb itd.

laboratorij-jurij

Zobotehnični laboratorij

Tesno sodelovanje zobozdravnikov in strokovnjakov našega zobotehničnega laboratorija je ključ do vrhunskih estetskih protetičnih storitev, ki odlikujejo naš center.

endodont-barbara

Endodontija

Endodontija je področje zobozdravstva, ki se ukvarja z zdravljenjem koreninskih kanalov in vnetij ob njih.