Ortodontija

Ortodont je tisti stric, ki nalepi zobni aparat z obljubo, da bo vsega konec v nekaj mesecih, potem pa ga ne sname 2 leti. No, ja… To naj se načeloma ne bi dogajalo, če le med terapijo ne pride do nepredvidenih zapletov.

Kot specialist ortodont za poseg naredim natančen ortodontski načrt, ki ga predstavim pacientu pred začetkom ortodontske terapije. Načrt vsebuje tudi oceno koliko časa naj bi poseg trajal. Moj trik je, da predvidenemu času dodam 6 mesecev in potem smo vsi veseli, ko končamo pred rokom.

specialist ortodont

specialist ortodont

Nasvet za vse, ki razmišljate o ortodontski terapiji! Nikoli ne začnite z ortodontijo preden je za poseg narejen načrt. Še tako enostavna ortodontska terapija bo pokazala skrita presenečenja; ponavadi najprej tista neprijetna. Potem, ko je aparat enkrat na zobeh in se prikradejo presenečenja, takrat se ortodontova optimistična ocena trajanja ortodotnske terapije raztegne. Podobne izkušnje so pri gradnji hiše, le vprašajte očeta: “Do poletja se bomo že vselili!” Ali pa dedka, če je bil v kaki vojski: “Do božiča bomo že doma!”

Kako sploh izgleda prvi obisk pri ortodontu?

Velik del ortodontovega dela pravzaprav poteka izven ordinacije. Pred začetkom in pred namestitvijo zobnega aparata vam ortodont predstavi natančen načrt poteka terapije, fotografije, približno trajanje zdravljenja… Načrtovanje mi je v neizmerno veselje in z velikim navdušenjem ga poskušam predstaviti pacientu…če me le hoče poslušati. Ponavadi je to navdušenje nalezljivo, takrat je sodelovanje najlepše. Pri vsakem obisku in prilagoditvi aparata tudi povem kakšni premiki se bodo zgodili do naslednjega obiska. Tako pacient aktivno sodeluje in spremlja potek ortodontske terapije. Motivacija je pomemben del uspešne terapije v ortodontiji!

Cena! Kaj vse pri nas v Babitu dobite, ko “kupite” ortodontski aparat?

Dostikrat se stranke privablja z nizko ceno za ortodontski aparat. Ortodontski aparat, kakršen koli že je, je le orodja za izvajanje ortodontske terapije. Bodite pozorni na skrite dodatne stroške, kot so recimo ponovna lepljenja zvezdic, če kakšna odpade, snetje aparata, retencijski aparat in kontrolni obiski po končani terapiji…. Teh skritih stroškov pri nas ni.

Dostikrat kot ortodont lahko pomagam zobozdravniku in postavim zobe v položaj, kjer mu olajšam izdelavo mostička, naredim prostor za implantat ali pa popolnoma odpravim potrebo po enem ali drugem protetičnem nadomestku. Namesto brušenja zdravih zob za mostiček lahko kot ortodont zobe premaknem na mesto, kjer jih prej ni bilo. Z lastnim zobom zapremo vrzel. Obisk ortodonta med terapijo je približno vsakih 6 do 8 tednov. Ljubljana je lahko dostopna z vse Slovenije in veliko zadovoljnih pacientov prihaja tudi iz bolj oddaljenih koncev.

Kot ortodont uporabljam čisto vse različice ortodontskih aparatov. Ene so bolj primerne kot druge, vsak ortodontski načrt, ki ga naredim vsebuje več možnih različic terapije. Ortodont in pacient skupaj izbereva najprimernejšo.

različice ortodontskih aparatov

različice ortodontskih aparatov

Nekaj primerov ortodontskega zdravljenja

Ortodont pri svojem delu veliko uporablja fotoaparat in spremlja potek ortodontske terapije. Na tej povezavi si lahko ogledate več primerov ortodontskega zdravljenja..


Bi zeleli da vam naš ortodont odgovori na vaša vprašanja glede ortodontske terapije? Pišite nam na info@babit.si ali pokličite na 01 283 61 70 postavite vprašanje ali se dogovorite za specialistični pregled.

STRANKE O NAS

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI