Strah pred zobozdravnikom

Večina ljudi ima na prve obiske zobozdravnika slabe spomine. Bolečine, jok, slaba volja zobozdravnika … Za nameček še strog pogled enega od staršev. Slabo izkušnjo nosijo s seboj in jo projicirajo na vse prihodnje stike z zobozdravnikom. Je tudi z vami tako? Dobra novica je, da je danes strah pred zobozdravnikom povsem odveč. V zobozdravstvenem centru Babit našim pacientom nudimo brezbolečinsko delo. Zato vam je na voljo je več načinov sedacije ali premedikacije.

Strah pred zobozdravnikom je odveč.

V zobozdravstvenem centru Babit naredimo vse, da se boste pri nas dobro počutili. Samo tako lahko namreč aktivno sodelujete v postopku, storitev pa je lahko opravljena bolj kakovostno. Včasih je že preprost in iskren pogovor z vašim zobozdravnikom in razlaga kako bo poseg izgledal dovolj za pomiritev. Strah pred zobozdravnikom postane preteklost.

Zobozdravstvene storitve opravimo brez bolečin.

Pred vsakim posegom se pogovorimo o poteku in trajanju posega. Da bo postopek za vas neboleč, uporabimo lokalno anestezijo, ki jo pacienti bolje poznate kot ‘injekcija’. Strah pred zobozdravnikom je pri delu brez bolečine popolnoma odveč.

Lokalni anestetiki so protibolečinske učinkovine, s katerimi se na mestu vnosa ali nanosa izzove prekinitev čutnih živčnih dražljajev, tako da dosežemo lokalno brezčutnost. To preprosto pomeni, da med posegom ne čutite nobene bolečine. Delovanje lokalnega anestetika po določenem času, po posegu, postopno popusti in v anesteziranem delu se pojavijo običajni občutki. V zobozdravstvenemu centru Babit pri vseh posegih uporabljamo lokalno anastezijo.

Sedacija zmanjša vzdražljivost in pomiri pacienta. Na željo pacienta, ki ima večje probleme s strahom pred posegom, se lahko dogovorimo za:

  • Poseg v sedaciji s smejalnim plinom
  • Premedikacijo, ki odstrani strah pred posegom
  • Totalno anestezijo, kjer se pacient zbudi po posegu in med terapijo aktivno ne sodeluje

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

Oceni to stran