Zobozdravstvo

Zobozdravnik je zdravnik, ki se ukvarja z zobmi. Zob pa ni edino, kar naj bi zanimalo dobrega zobozdravnika. To je le del dobrega zdravja celotne ustne votline.

Zobozdravnika ni treba posebej predstavljati – ampak lahko bi rekli, da je zdravnik, ki ne zdravi le zob, temveč tudi dlesni, kosti in ustno sluznico ter poskrbi za zdrav in lep nasmeh.

zobozdravnik
zobozdravnik

Je pa krivično do našega poklica, če rečemo, da ‘’samo’’ zdravimo. Zobozdravnik mora delovati preventivno, biti mora dober poslušalec in psiholog, znati mora pomiriti pacienta, mu pomagati pregnati strahove in ga poučiti, kako mora sam skrbeti za ustno zdravje.

Poglavitna odlika Zobozdravstvenega centra Babit v Ljubljani je tesno povezan in prijazen kolektiv, združen pod eno streho. Naši zobozdravniki so predani, pozorni in razumevajoči strokovnjaki, ki vas poslušajo in skupaj z vami pripravijo natančen načrt zdravljenja. S pomočjo rednih zobozdravstvenih pregledov lahko težave odkrijemo in odpravimo takoj, ko se pojavijo ter vas tako obvarujemo pred neprijetnimi in dragimi posegi.

Stomatologija ali dentalna medicina je veja medicine, ki se ukvarja s pojavi v ustni votlini in z boleznimi, ki so tu prisotne. Ustna votlina je del celotnega organizma, zato so bolezni, ki se pojavljajo na tem področju povezane z zdravjem celotnega telesa in dobrim počutjem. Zdrav nasmeh je privlačen, ker odseva urejeno osebnost in splošno zdravje.

Zobozdravnik je Vaš partner pri ohranjanju splošnega zdravja.

Zobozdravniki v Zobozdravstvenem centru Babit – Ljubljana medsebojno izmenjujemo izkušnje in združujemo svoja znanja, da pacientom lahko ponudimo najustreznejšo in najboljšo zobozdravstveno oskrbo. Vsak pacient ima osebnega splošnega zobozdravnika, ki z rednimi kontrolami skrbi za njegovo ustno zdravje. Redni obiski pri zobozdravniku so rutinski in pri nas poskrbimo, da jih ne pozabite, saj vas nanje prijazno opomnimo vsakih 6 mesecev. Tako ste brez skrbi, saj je vaše ustno zdravje pod nadzorom zobozdravnika in tudi ustne higieničarke.

Kadar je potrebno zobozdravnik pravočasno ukrepa, odstrani karies, naredi plombo, zdravi zobne korenine, naredi keramično zobno krono, napoti k ustreznemu zobozdravniku specialistu…skratka rešuje vse zobozdravstvene težave. V primerih kadar oskrba zahteva pomoč zobozdravnika specialista (kirurg, pedontolog, parodontolog, ortodont) je splošni zdravnik tisti, ki vodi potek terapije in deluje kot povezovalec med pacientom in zobozdravnikom specialistom. Pacientu pri Babitu ni potrebno samemu iskati poti do različnih specialistov; to koordinacijo zanj opravi splošni zobozdravnik, ki tudi nadzoruje celoten potek zdravljenja.

Vedno je možnih več rešitev za en problem in zobozdravnik pri Babitu ima vedno na voljo nasvet in pomoč zobozdravnikov specialistov.

Zobozdravnik ima nalogo pacienta naučiti kako naj sam skrbi za zdravje zob, obzobnih tkiv in celotne ustne votline.

Zobozdravnik v našem centru je odprt, zna prisluhniti sočloveku ter z vso strokovnostjo in veseljem opravlja svoje delo. Trudimo se, da se zobozdravnik in pacient vzpostavita odnos medsebojnega zaupanja.

Spoznajte naše zobozdravnike, zobozdravnike specialiste in sodelavce!

STRANKE O NAS

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

5/5 - (5 glasov)