Oralna kirurgija

Oralna kirurgija združuje kirurške posege ust in čeljusti. Zajema kompleksne odstranitve (izklese) modrostnih zob, odpravljanje težav v čeljustnem sklepu, odstranjevanje globljih vnetnih ali cističnih sprememb, presaditvene postopke kosti, sanacije poškodb itd.

Zobozdravstvena tehnika, znanje in materiali so danes tako napredovali, da je zob k sreči le še redko treba odstraniti (izpuliti). Včasih pa je to vendarle nujno potrebno. Primer so zobje, ki so preveč uničeni zaradi globokega kariesa ali granuloma, parodontalne bolezni ali pa gre za težavno izrasle modrostnike ali pa celo za nadštevilčne zobe.

Če zobu zaradi česar koli ni več pomoči in se ga ne da ohraniti v ustni votlini, ga moramo odstraniti, saj drugače škodi ostalim zobem in celotnemu organizmu.

Vsak krvavi poseg v človeško telo je združen z mnogimi tveganji, zato so na kirurški poseg potrebne stroge strokovne priprave. Poleg odlične sterilizacije, sodobnih prostorov, dobrih instrumentov, izurjene ekipe in vseh spremljajočih kadrov potrebujemo še dovolj znanja za uspešno odstranitev zob ali koreninskih ostankov, da ne pride do zapletov ali poznejših težav.

STRANKE O NAS

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

5/5 - (9 glasov)