Zobna protetika

Zobna protetika se ukvarja z nadomeščanjem zob ali delov zob. Sem spadajo tako enostavni primeri oskrbe posameznih zob, kot tudi kompleksne rekonstrukcije ugriza in estetska rehabilitacija nasmeha. Poznamo snemno in fiksno protetiko. Zobozdravnik protetik pri svojem delu tesno sodeluje z zobotehničnim laboratorijem.

Protetika v zobozdravstvu pomeni nadomeščanje manjkajočih zob ali delov zob. Zobe lahko izgubimo ob nesreči, zaradi udarcev pri športu, izbitja ali pa zaradi zobne gnilobe. Izguba zob je zelo neprijetna. Manjkajoči zobje povzročajo takojšnje in dolgoročne težave z grizenjem in žvečenjem hrane, zato jih je največkrat potrebno nadomestiti. Optimalno število griznih površin je nujno potrebno, da hrano dobro prežvečimo, jo premešamo s slino in prepojimo z encimi. Želodcu tako olajšamo delo in mu prihranimo trud, hkrati pa s tem preprečimo bolezni prebavil.

Poseben izziv predstavlja oskrba sprednjih zob – najbrž ni potrebno poudarjati, da je v primeru hudo zabarvanih, odlomljenih ali drugače poškodovanih sprednjih zob zelo prizadeta človekova samozavest, saj je prikrajšan za sproščeno komunikacijo in nasmeh.

Protetika nasmeh

V Zobozdravstvenem centru Babit že nekaj let uporabljamo vrhunsko digitalno tehnologijo za doseganje visoke natančnosti in estetike ter ergonomije protetičnega dela. V ordinaciji nam je v veliko pomoč 3D intraoralni skener 3Shape TRIOS.

protetika 3shape trios

STRANKE O NAS

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

5/5 - (15 glasov)