ORTODONTSKI PRIMER KLEMEN

Prej

Potem

Pozdravljeni!

Hvala za poslane fotografije, ter seveda za ortodontsko terapijo oziroma ves proces in obravnavo. Sem vesel, da sem se odločil zanjo in namesto spodnjih dveh možnosti (mostiček ali implantat).

Dober glas širim že nekaj časa in mislim da se bo še kdo od mojih znancev oglasil v Babitu. Zaenkrat sem prepričal svojo punco… 🙂

Kar se tiče same terapije moram reči, da je svojevrstna izkušnja. Polna nihanj. Vendar na koncu dosežemo rezultat, zaradi katerega se lahko nasmejiš in si vesel da si ubral takšno pot, vsaj zame. Bilo je nekaj novega, kar si nisem predstavljal kako bo izgledalo, no bolj kako bo čutiti nošenje aparata. Včasih sem ponoči stiskal zobe kar je bilo moteče in strašno a je bilo vse ok. Nošenje aparata in vseh ostalih pripomočkov (vijak, gumice), je bil izziv in tako sem nanj gledal, zato ni bilo travmatično ampak bolj kot ne zanimivo.

Vsega se navadiš v življenju tudi aparata in manjših težav pri žvečenju hrane. Ustna higiena je ena bolj pomembnih poglavij pri sami terapiji, saj ti vzame čas in zahteva veliko volje. Če jo imaš, ni problema. Hkrati pa s tem poskrbiš za dobre navade in začneš to boljšo higieno tudi prakticirati, kar ne more škodovati. V prvem tednu po nastavitvi aparata so bile prisotne bolečine, potem pa je lažje. Kar se tiče obiskov v ambulanti, sem vesel da sta me obravnavala skupaj Aljo in lahko samo pohvalim vajino strokovnost in dobro voljo.

V ambulanti sem se vedno dobro počutil z mislimi, da sem v dobrih rokah, všeč mi je natančnost in doslednost.

Se vidimo kmalu,

Klemen

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

Oceni to stran