Cirkonske prevleke – cirkonij

E.max ZirCAD™ (cirkonij) je tehnologija prihodnosti zobozdravstva, saj omogoča izdelavo prevlek in mostičkov popolnoma naravnega videza. Poseg je skoraj neopazen celo za najboljšega poznavalca. V čem je skrivnost? Do zdaj smo pri izdelavi kovinsko-keramične prevleke na zobeh potrebovali kovinsko zlitino, ki je pokrila zobni krn in na katero so tehniki nanesli keramiko. Kovina je dajala mostičku trdnost, keramika pa dokončno obliko in barvo zob. Vendar pa je bilo že zaradi kovine v podlagi opaziti, da zobje niso vaši, naravni. E.max ZirCAD™ – cirkonske prevleke vse to spremenijo.

E.max ZirCAD™ prevleke iz cirkonija predstavljajo velik napredek v zobozdravstvu. Omogočajo namreč izdelavo močnih in visokoestetskih monolitnih cirkonijevih prevlek, brez katerih si danes ne moremo več predstavljati estetske protetike in bleščečega nasmeha.

Cirkonij je izjemno trden naraven in obstojen material ter nadomešča kovino. Je biokompatibilen in ne vsebuje kovine, ki bi povzročala elektrokemijsko reakcijo. Tako vam bo zobozdravnik pri izdelavi prevleke ali mostička zdaj namesto kovine, ki lahko povzroča tudi alergične težave, raje svetoval cirkonij.

cirkonij prevleke primerjava

Glavna odlika zobnih prevlek in mostičkov iz cirkonija je, da se po videzu ne ločijo od videza naravnih zob, hkrati pa jih odlikuje izjemna čvrstost. Pomembno pri tem je še, da pri pripravi zoba za prevleko zobozdravnik odstrani mnogo manj zobne mase, kot je bilo to potrebno do zdaj.

cirkonij prevleke izdelava

CAD – CAM tehnika je računalniška obdelava modela in robotizirano rezkanje cirkonijevega ogrodja. Ta tehnika omogoča izredno natančno prileganje kronice na krn zoba. Pri CAD – CAM tehniki je možnost subjektivnih napak, ki so se dogajale pri individualnem delu v laboratoriju, izničena.

Tudi v ordinaciji je delo bolj natančno in ergonomično zahvaljujoč intraoralnem skenerju 3Shape TRIOS. Skener uporabljamo v skoraj vseh primerih, ko moramo podatke iz ust prenesti v zobni laboratorij, da nam lahko zobni tehnik izdela protetični nadomestek po našem naročilu. S skenerjem se izognemo uporabi odtisnih mas, ki jih marsikateri pacient težko prenaša, hkrati pa se izognemo številnim napakam, povezanih z odtiskovanjem v protetiki.

Intraoralni skener 3Shape TRIOS

Uporaba Wieland rezkalnega sistema CAD CAM je v kombinaciji z e.max ZirCAD (cirkonij) materialom ter intraoralnim skenerjem 3Shape TRIOS temelj digitalnega zobozdravstva v centru Babit. Na čelu vrhunske tehnologije pa stoji izkušen tim naših zobozdravnikov in zobnih tehnikov, ki vam lahko zagotovimo odlično, najsodobnejšo in trajno protetično oskrbo, s katero boste zelo zadovoljni.

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

5/5 - (13 glasov)