Miha Bobič

Miha Bobič

dr. dent. med., specialist ortodont

V vrtec, osnovno in srednjo šolo ter na medicinsko fakulteto sem hodil v Ljubljani. Iz teh skopih podatkov bi lahko mislili, da čepim samo doma. To seveda ni res.

Rad hodim po svetu in se učim novih stvari. Tako strokovnih zobozdravstvenih zadev, za katere me je morda navdušil že moj oče, kot tudi preprostih modrosti za življenje. Na humanitarni odpravi na Madagaskarju sem spoznal, kako osnovna je lahko skrb za zdravje ustne votline. Veliko nasprotje temu pa sem doživel na strokovnem izpopolnjevanju v Švici, kjer je zobozdravstvo povezava visoke tehnologije in umetnosti. Nadaljnja pot me je vodila na specializacijo na Dansko. Tam sem na univerzi v Aarhusu preživel 3 leta, opravljal raziskovalno delo, naredil magisterij in postal specialist ortodont. To delo me resnično navdušuje in mislim, da sem našel poklic, ki mi je obenem tudi hobi. To je odlična kombinacija, saj pravijo, da če ti je nekaj res všeč v tem postaneš zelo dober.

Po naravi sem precej radoveden in odprt za spremembe in novosti, kar me žene k iskanju znanja in pridobivanju novih zanimivih izkušenj. Tako sem v našem zobozdravstvenem centru vedno jaz tisti, ki ga pokličejo, ko katera stvar, čeprav ni v zvezi z zobozdravstvom, ne deluje, kot bi morala. Moj poklic je zanimiv, in ker v prihodnosti ponuja veliko novih izzivov, tudi zabaven.