Barbara Markič

higieničarka

Za poklic zobotehnice me je navdušila družinska prijateljica, z veseljem pa sem sprejela tudi delo v zobozdravstvenem centru Babit. Sodelavci so bili od prvega trenutka zelo prijazni do mene. Naučili so me dela zobne asistentke, receptorke in kmalu tudi ustne higieničarke. Slednje me je takoj zanimalo, zato ga opravljam še danes in ga nameravam tudi v prihodnje.

Bila sem na izobraževanju za pravilno uporabo instrumentov, ki jih uporabljam za odstranjevanje trdih in mehkih oblog. Dr. Bobič me je poslal na šolanje za uporabo laserja k svojemu prijatelju v Avstrijo. Z laserjem uspešno odpravljam bakterije v obzobnih žepih in s tem preprečujem napredovanje parodontalne bolezni. Svoje delo ocenjujem kot zelo uspešno in temu pripisujem, poleg nežne roke, tudi svoje veselje do dela, ki ga opravljam.

Ko se moj delovni dan konča, se odpravim domov, pocrkljam hišnega ljubljenčka mačka in postorim hišna opravila. V prostem času rada rolam, kolesarim, hodim v hribe, smučam, in če je res potrebno, tudi tečem, da ohranjam kondicijo za delovne dneve.

Oceni to stran