Živo Bobič

Živo Bobič

dr. dent. med.

Rodil sem se v Ljubljani, kjer sem obiskoval klasično osnovno šolo, Gimnazijo Poljane in pristal na oddelku za stomatologijo ljubljanske medicinske fakultete.

Nemiren raziskovalni duh in želja po novem sta me pripeljala do raziskovalne študentske Prešernove nagrade. Svoje znanje sem poglabljal z izobraževanjem na uglednih ustanovah na Finskem in v Kanadi ter se po vrnitvi zaposlil v Zdravstvenem domu Ljubljana, kjer sem delal v različnih ambulantah. Zaposlitev je bila stoodstotno zagotovljena, a to zame ni bila posebna spodbuda ali izziv, saj ni izpolnjevalo moje želje po novostih in razvoju.

Ko so bili dani pogoji za zasebno zobozdravstveno dejavnost, sem se med prvimi odpravil na neznano pot, novim izzivom naproti. Z dobrim delom in vedno večjim zaupanjem strank je iz ene zobne ordinacije sčasoma nastal zobozdravstveni center Babit. Pridružili so se mi mladi entuziasti, strokovnjaki z različnih področij zobozdravstva, ki soustvarjajo pozitivno strokovno in delovno ozračje. Ministrstvo za zdravje je našemu zobozdravstvenemu centru podelilo naslov učne ustanove, tako da so številni zobozdravniki svoje prve strokovne korake naredili prav v naših ordinacijah.

Ob rednem profesionalnem delu v ambulanti se ves čas dodatno izobražujem in sledim novostim v zobozdravstvu. Svoje znanje rad delim s kolegi: kot predavatelj na številnih strokovnih seminarjih in učnih delavnicah, sem pa tudi avtor številnih strokovnih člankov. Priznanje zobozdravniškega ceha je tudi dejstvo, da sem bil osem let v vodstvu Zdravniške zbornice Slovenije.

Pri uspešnem soočanju z izzivi vodenja zobozdravstvenega centra Babit mi je zagotovo v pomoč, da se vse življenje aktivno ukvarjam s športom.

Vedno sem pripravljen na nove izzive. Zato si želim napredka v slovenskem zobozdravstvu v dobro pacientov, ki naše storitve potrebujejo.