Niko Zagode

Niko Zagode

dr. dent. med.

Po končanem šolanju na Gimnaziji Brežice sem vpisal študij dentalne medicine na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Danes se redno udeležujem seminarjev, delavnic in izobraževanj, kjer krepim in širim svoje znanje, hkrati pa redno sledim novim trendom in inovacijam v naši stroki in širše. Delo v zobozdravstvenem centru Babit me navdušuje, ker smo tesno povezan kolektiv, ki nenehno komunicira in družno pristopa k reševanju problemov; vrhunska tehnologija, ki jo pri svojem delu uporabljamo, pa predstavlja dodaten plus.

Poleg zobozdravstva me zanima veliko stvari, zato so mi dnevi prekratki. Ukvarjam se z igralstvom, petjem, veliko berem in kolesarim ter hodim v hribe. Kot velik ljubitelj humorja se dobro zavedam, koliko pomeni ljudem okoli nas iskren in lep nasmeh, kot terapevt pa se trudim, da je tak nasmeh tudi nosilec in funkcija dobrega zdravja.

Pri pacientih, ki imajo slabe pretekle izkušnje z zobozdravstvenimi posegi, si želim, da skupaj premagamo strahove in da vsi naši pacienti začutijo, da so edinstveni in si zaslužijo celosten pristop ter delo brez bolečin. Vedno si prizadevam, da je vsak naš pacient dodobra podučen o tehnoloških postopkih in materialih, ki jih uporabljamo, ter da lahko soodloča in aktivno sodeluje pri zdravljenju, predvsem pa, da se zave, da lahko sam naredi največ za svoje zdravje.