Zobozdravnik

Zobozdravnik je zdravnik, ki se ukvarja z zobmi. Zob pa ni edino, kar naj bi zanimalo dobrega zobozdravnika. To je le del dobrega zdravja celotne ustne votline.

Stomatologija je veja medicine, ki se ukvarja s pojavi v ustni votlini, z bolezenskimi znaki in boleznimi, ki so prisotne. Ustna votlina je del celotnega organizma, zato so bolezni, ki se pojavljajo na tem področju povezane z zdravjem celotnega telesa in dobrim počutjem. Zdrav nasmeh je pomemben psihosocialni dejavnik, odseva urejeno osebnost in splošno zdravje.

Zobozdravnik je Vaš partner pri ohranjanju splošnega zdravja.

Zobozdravniki pri nas se izobražujemo in medsebojno menjamo izkušnje, saj ima vsak zobozdravnik specialist svoje področje, ki ga dobro pozna (kirurgija, ortodontija, parodontologija…). K nam prihajajo ljudje, ki imajo kaj povedati, pa tudi tisti, ki so pripravljeni poslušati ali želijo slišati. Zobozdravnik ima nalogo, da pacienta nauči kako naj sam skrbi za zdravje zob, obzobnih tkiv in celotne ustne votline. Zobozdravnik v našem centru je odprt, zna prisluhniti sočloveku ter z vso strokovnostjo in veseljem opravlja svoje delo. Trudimo se, da se zobozdravnik in pacient vzpostavita odnos medsebojnega zaupanja.

Zobozdravnik
Zobozdravnik

Delo splošnega zobozdravnika se prepleta z več vejami zobozdravstva. Zavedamo se pomena interdisciplinarnega sodelovanja zato smo pod eno streho združili vse zobozdravstvene specialnosti. Tako za en problem vedno najdemo več rešitev in skupaj izberemo najboljšo. Dober in zaupanja vreden zobozdravnik se mora zavedati svojih omejtev in se posvetuje s svojimi kolegi. Kadar so zbrani vsi strokovnjaki pod eno streho ni težko stopiti do sosednje ordinacije in vprašati za nasvet. Tako odpadejo nadležne napotnice, ter čakanje in iskanje dobrih zobozdravnikov specialistov.

Spoznajte naše zobozdravnike, zobozdravnike specialiste in sodelavce!