Zobni rentgen

Zobni rentgen – pogled pod površino

Pri pregledu zob in ustne votline lahko terapevt s prostim očesom ugotovi stanje zob in ustne votline, ne vidi pa dogajanja pod sklenino in v dentinu, sprememb v kosti, zobni korenini in okoli nje. Zato uporabimo zobni rentgen, ki nam da dodatno informacijo o stanju tkiv, ki niso vidna s prostim očesom.

Natančnejšo sliko posameznega zoba in obzobnih struktur naredimo z aparaturo RVG (radioviziografijo).

To je tehnika slikanja zob z računalniško podprtim rentgenskim aparatom. Poleg drugih prednosti takega aparata je tudi za paciente zelo pomembno dejstvo, da je škodljivo sevanje rentgenskih žarkov nekaj stokrat manjše kot pri klasičnih aparatih. Slika se na zaslonu pokaže takoj, tako da dolgotrajno čakanje nanjo ni več potrebno. Ker za dobro zdravljenje potrebujemo več rentgenskih posnetkov, nam aparatura RVG omogoča večkratno rentgensko slikanje zob, tako da ne obremenjujemo pacientovega organizma s prevelikim žarčenjem. Slike ni treba razvijati, ker je računalniška podpora tista, ki rentgensko sliko nemudoma prikaže na računalniškemu zaslonu. S spreminjanjem kontrasta na sliki pa se odkrije tudi tisto kar ostane na navadni zobni rentgenski sliki skrito

zobni rentgen

K sodobnemu načinu zdravljenja spada tudi lasersko fotodinamično zdravljenje. Z laserjem zdravimo parodontalne bolezni in poskrbimo, da so koreninska zdravljenja brezhibna. Prednost takega zdravljenja je, da nadomešča zdravljenje z antibiotiki, ki ne uničujejo samo bakterij, temveč tudi zdrave celice. Fotodinamično zdravljenje poteka brez bolečin in je popolnoma varno.

Sodobna oprema obsega še veliko instrumentov, aparatur, materialov in naprav, brez katerih si danes sodoben terapevt ne upa in ne more varno posegati v ustno votlino pacienta. Vse, kar uporabljamo pri svojem delu, je sterilno, mnogo pa je tudi instrumentov za enkratno uporabo in jih po posegu odvržemo. To zagotavlja največjo možno varnost in preprečuje okužbe.

Seveda pride vsa sodobna oprema do polnega izraza in veljave s strokovnostjo in prijaznostjo našega osebja, ki se redno izobražuje na strokovnih dogodkih doma in v tujini. Medtem ko ležite v sodobno oblikovanem zobozdravstvenem stolu, se vaš izbrani zobozdravnik posveča vašim zobem. Sproščeno in popolnoma brez bolečin počakate, da zobozdravnik zaključi delo.
Saj veste, vaš nasmeh je naše največje zadovoljstvo.


Imate vprašanje? Pišite nam na info@babit.si ali pokličite na 01 283 61 70 in se dogovorite za brezplačen pregled.