Lava – cirkonske prevleke

Lava™ je tehnologija prihodnosti zobozdravstva, saj omogoča izdelavo prevlek in mostičkov popolnoma naravnega videza. Poseg je skoraj neopazen celo za najboljšega poznavalca. V čem je skrivnost? Do zdaj smo pri izdelavi kovinsko-keramične prevleke na zobeh potrebovali kovinsko zlitino, ki je pokrila zobni krn in na katero so tehniki nanesli keramiko. Kovina je dajala mostičku trdnost, keramika pa dokončno obliko in barvo zob. Vendar pa je bilo že zaradi kovine v podlagi opaziti, da zobje niso vaši, naravni. Lava – cirkonske prevleke vse to spremenijo.

Lava™ predstavlja velik napredek v zobozdravstvu. Omogoča namreč izdelavo cirkonijevega ogrodja pri prevleki ali mostičku, brez česar si danes ne moremo več predstavljati estetske protetike in bleščečega nasmeha.

Cirkonij je izjemno trden naraven in obstojen material ter nadomešča kovino. Je biokompatibilen in ne vsebuje kovine, ki bi povzročala elektrokemijsko reakcijo. Tako vam bo zobozdravnik pri izdelavi prevleke ali mostička zdaj namesto kovine, ki lahko povzroča tudi alergične težave, raje svetoval cirkonij.

Glavna odlika zobnih prevlek in mostičkov iz cirkonija je, da se po videzu ne ločijo od videza naravnih zob, hkrati pa jih odlikuje izjemna čvrstost. Pomembno pri tem je še, da pri pripravi zoba za prevleko zobozdravnik odstrani mnogo manj zobne mase, kot je bilo to potrebno do zdaj.

Primerjava prevlek za zobe, Lava - cirkonske prevleke

Lava™ – računalniško modeliranje ter izdelava prevlek in mostičkov

Postopek si lahko ogledate na strani našega tehničnega laboratorija http://www.kdlab.si/

Izdelava lava prevlek, Lava - cirkonske prevlekeCAD – CAM tehnika je računalniška obdelava modela in robotizirano rezkanje cirkonijevega ogrodja. Ta tehnika omogoča izredno natančno prileganje kronice na krn zoba. Zobje, narejeni z Lava™ materiali, so izredno estetski in se na pogled ne ločijo od naravnih lepih zob. Pri CAD – CAM tehniki je možnost subjektivnih napak, ki so se dogajale pri individualnem delu v laboratoriju, izničena, skrajša pa se tudi čas izdelave prevlek v laboratoriju.

Prav zaradi teh lastnosti lahko zobozdravnik pacientu ponudi veliko zadovoljstva in petletno garancijo za izdelke Lava™. Ta tehnika bo v zobozdravstvu kmalu povsod tam, kjer smo do zdaj za osnovno konstrukcijo uporabljali kovino – torej pri izdelavi mostičkov in prevlek.

Zobozdravstveni center Babit je s svojo strokovnostjo in vrhunskimi storitvami prepričal partnerje ter pridobil ekskluzivno licenco za storitve Lava v regiji, hkrati pa edini center Lava™ 3M v Sloveniji.


Imate vprašanje? Pišite nam na info@babit.si ali pokličite na 01 283 61 70 in se dogovorite za brezplačen pregled.