Čeljustna kirurgija

Zobozdravstvena tehnika, znanje in materiali so danes tako napredovali, da je zob le še redko treba odstraniti (izpuliti) iz čeljustnice. Včasih pa je vendarle prepozno.

Če zobu zaradi česar koli ni več pomoči in se ga ne da ohraniti v ustni votlini, ga moramo odstraniti, saj drugače škodi ostalim zobem in celotnemu organizmu.

Gnili zobje v ustih so namreč vir okužbe, saj je bakterij v ustih preveč, tako da začnejo škodovati tudi zdravim zobem.
Še slabše je, če so v ustih pod zobnimi koreninami ognojki, granulomi, gangrene itn. Iz takih gnojnih središč se bakterije širijo po vsem organizmu in lahko škodijo ledvicam, srcu in drugim organom v telesu. Zato jih je treba nujno in čim prej odstraniti. To delo opravijo čeljustni kirurgi.

Vsak krvavi poseg v človeško telo je združen z mnogimi tveganji, zato so na kirurški poseg potrebne stroge strokovne priprave. Poleg odlične sterilizacije, sodobnih prostorov, dobrih instrumentov, izurjene ekipe in vseh spremljajočih kadrov potrebujemo še dovolj znanja in samozavesti za uspešno odstranitev zob ali koreninskih ostankov, da ne pride do zapletov ali poznejših težav.

Gotovo se boste strinjali, da so redne kontrole ter skrb za zdravje zob in ustne votline boljša možnost.


Imate vprašanje? Pišite nam na info@babit.si ali pokličite na 01 283 61 70 in se dogovorite za brezplačen pregled.