Premor dela ordinacij zaradi razglašene epidemije

Cenjeni pacienti, obveščamo vas, da zobozdravstveni center Babit zaradi obvladovanja epidemije in v namen preprečevanja širjenja infekcije začasno zapira vrata. Vsi termini bodo prestavljeni. Z vami bomo stopili v stik preko telefona in e-maila. Prav tako lahko to storite vi, saj bomo v tem času kljub vsemu dosegljivi.

V primeru zobozdravstvenih težav lahko kličete na telefonsko številko 031 656 341 in po najboljših močeh vam bomo skušali pomagati.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vam želimo veliko zdravja.

Preberi vse

Invisalign zobni aparat

Invisalign zobni aparat

Najugodnejša ponudba nevidnega zobnega aparata Invisalign v Sloveniji. Zakaj je tako preberite spodaj.

INVISALIGN je najbolj razširjen estetski sistem zobnega aparata, ki snemljiv in izdelan iz prozorne plastične mase. Takih zobnih aparatov je več vrst in proizvaja jih več različnih firm (ClearCorrect, Orthocaps, Clear Aligner, Accusmile); po angleško se jim reče alignerji. Invisalign je prvi, ki je to tehnologijo razvil in patentiral. Zelo uspešno jo tudi promovira ter ortodonte spodbuja kot pospeševalce prodaje.

Preberi vse

Cena ortodontske terapije

Cena aparata

Ne kupujete ortodontskega aparata. Aparat, tak ali drugačen, je le orodje s katerim ortodont opravlja ortodontsko terapijo.

Cena ortodontskega aparata je le delček cene celotne ortodontske terapije. Kar zanima vas je celotna terapija in vsi obiski, ki so potrebni, da zobe premaknemo v želeno lego…pa tudi obiski po končani aktivni ortodontski terapiji. Zraven spada tudi nočni retencijski aparat in žičke na zadnji strani zob, ki preprečujejo, da se zobje ne povrnejo na “kriva pota”.

Preberi vse

Ortodont

Ortodontski aparat

Ortodont je tisti stric, ki nalepi zobni aparat z obljubo, da bo vsega konec v nekaj mesecih, potem pa ga ne sname 2 leti. No, ja…

To naj se načeloma ne bi dogajalo, če le med terapijo ne pride do nepredvidenih zapletov 🙂 Kot specialist ortodont za poseg naredim natančen ortodontski načrt, ki ga predstavim pacientu pred začetkom ortodontske terapije. Načrt vsebuje tudi oceno koliko časa naj bi poseg trajal. Moj trik je, da predvidenemu času dodam 6 mesecev in potem smo vsi veseli, ko končamo pred rokom.

Preberi vse

Nevidni ortodontski aparati

Invisialign incognito

Nevidni zobni aparat! Založil sem svoj nevidni zobni aparat. Kako ga bom pa sedaj spet našel?!

Pri Babitu v Ljubljani nudimo vse vrste “nevidnih” in vidnih zobnih aparatov. Kot vam je čisto jasno, nevidni zobni aparati niso prav prav nič nevidni ampak so narejeni tako, da so ob vsakodnevni uporabi manj opazni. Spodaj si lahko ogledate nekaj primerov teh zobnih aparatov. Pretehtati je treba pozitivne in negativne lastnosti pri posameszen primeru, pri pravi odločitvi pa vam bo pomagal ortodont.

Preberi vse

Kako izgleda obisk pri ortodontu

Obisk pri ortodontu

Prvi obisk pri ortodontu je drugačen od obiska pri splošnemu zobozdravniku. Bolj ali manj je namenjen pogovoru in ugotavljanju kaj pravzaprav so želje in pričakovanja pacienta.

Specialistični ortodontski pregled obsega dva obiska. Ob prvem obisku pri ortodontu ni nobenega posega z zobozdravstvenimi strojčki in poteka povsem brez stresa. Glavni namen je, da si zastavimo cilje zdravljenja in se pogovorimo kaj je mogoče in kaj sprejemljivo za pacienta.

Ob pregledu opravim tudi nekaj meritev, zastavim nekaj vprašanj, preštejem zobe…dokaj dolgočasno.

Preberi vse

Kaj »zdravi« ortodont?

ortodontski primer

Primer ortodontske terapije

Zdravnika ponavadi obiščemo, kadar smo bolni. Pozdravi nam nadležen kašelj, predpiše nam antibiotike proti vnetju, na roko nam nadene mavčno oblogo, da se zlomljena kost pravilno zaceli. Zobozdravnik skrbi za zdravje ustne votline. Obiskujemo ga vsakih 6 mesecev ali bolj pogosto, kadar se nam pojavi kakšna težava. Zdravi zobe, dlesni in ostala obzobna tkiva. Od obeh, zdravnika in zobozdravnika, pričakujemo, da bosta ozdravila našo bolezen. Kaj naj pričakujemo od ortodonta?

Preberi vse

1001 ortodontski aparat

Bi raje imeli snemni ali fiksni ortodontski aparat?

Kot otrok sem nosil snemni zobni aparat. Bil sem zelo zagret in nosil sem ga celo več časa, kot mi je predpisal moj ortodont.

Premikanje zob je bilo sicer počasno, a vseeno opazno, kar mi je dajalo motivacijo. Poleg tega je bil velik plus to, da je snemni aparat pokrival nebo in sem lahko vedno kot prvi pojedel tiste najbolj vroče in slastne kose pice.

Preberi vse

Ortodontija za otroke in odrasle

Zobni aparat

Otroci kot tudi odrasli lahko nosijo zobni aparat, saj je zobe možno premikati pri vseh starostih. Najstarejša ortodontska pacientka, ki jo poznam je stara preko 90 let.

Kadar pomislimo na ortodontske zobne aparate mnogim kot asociacija verjetno najprej pride pred oči slika otroka s širokim nasmehom in velikimi svetlečimi zvezdicami na zobeh. Ta stereotip o ortodontiji se vse bolj oddaljuje od resničnosti, kajti vse več je odraslih, ki si želijo ortodontskega zdravljenja.

Preberi vse