Ortodontija za otroke in odrasle

Otroci kot tudi odrasli lahko nosijo zobni aparat, saj je zobe možno premikati pri vseh starostih. Najstarejša ortodontska pacientka, ki jo poznam je stara preko 90 let.

Kadar pomislimo na ortodontske zobne aparate mnogim kot asociacija verjetno najprej pride pred oči slika otroka s širokim nasmehom in velikimi svetlečimi zvezdicami na zobeh. Ta stereotip o ortodontiji se vse bolj oddaljuje od resničnosti, kajti vse več je odraslih, ki si želijo ortodontskega zdravljenja. Delež odraslih ortodontskih pacientov narašča in tako je že približno vsak 5. pacient odrasel.

Ortodontija za odrasle

Ortodontija za odrasle

Ortodontija za otroke

Ortodontija za otroke

Predvsem zaradi estetskih zahtev odraslih pacientov so proizvajalci začeli iskati načine kako ortodontske nosilce narediti čim bolj neopazne. Ortodont vam lahko sedaj ponudi bele oziroma prosojne nosilce in celo bele žice. Nosilce se lahko skrije tudi na notranjo ploskev zob, tako so seveda manj opazni ampak morda za kakšen aktiven in čvekav jezik bolj nadležni. Zobe se lahko premika tudi brez nosilcev na zobeh z snemljivimi plastičnimi opornicami (alignerji). Pri nas nudimo vse možne različice zobnih aparatov in vam svetujemo pri izbiri najbolj primernega.

Estetski zobni aparati so manj opazni vendar je potrebno upoštevati, da imajo lahko tudi omejitve. O tem se je dobro pogovoriti z ortodontom in skupaj sprejeti najboljšo rešitev.

V zobozdravstvenem centru Babit je možno izbirati med čisto vsemi različicami zobnih aparatov.

Beli zobni nosilci

Beli zobni nosilci

Kovinski zobni nosilci

Kovinski zobni nosilci

Aligner (Invisalign)

Aligner (Invisalign)

Lingvalni nosilci (Incognito)

Lingvalni nosilci (Incognito)

Imate vprašanje o ortodontiji? Pišite nam na info@babit.si ali pokličite na 01 283 61 70 in se dogovorite za specialistični pregled in izdelavo načrta zdravljenja.

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

4.9/5 - (15 glasov)