Ortodont

Ortodont je tisti stric, ki vam nalepi zobni aparat z obljubo, da bo vsega konec v nekaj mesecih, potem pa ga ne sname 2 leti.

ortodont
Specialist ortodont

To naj se načeloma ne bi dogajalo, če le med terapijo ne pride do nepredvidenih zapletov. Kot ortodontski specialist za poseg naredim natančen ortodontski načrt, ki ga predstavim pacientu pred začetkom ortodontske terapije. Načrt vsebuje tudi oceno koliko časa naj bi poseg trajal. Moj trik je, da predvidenemu času dodam 6 mesecev in potem smo vsi veseli, ko končamo pred rokom.

Dostikrat kot ortodont lahko pomagam zobozdravniku in postavim zobe v položaj, kjer mu olajšam izdelavo mostička, naredim prostor za implantat ali pa odpravim potrebo po enem ali drugem protetičnem nadomestku, s tem da uporabim naravni zob za zaprtje vrzeli. Tako ortodont z biološko prijaznimi premiki zob odpravi potrebo po brušenju zdravih zob. Obisk ortodonta med terapijo je približno vsakih 6 do 8 tednov. Ljubljana je lahko dostopna z vse Slovenije in veliko zadovoljnih pacientov prihaja tudi iz bolj oddaljenih koncev

Velik del ortodontovega dela pravzaprav poteka izven ordinacije. Vsaka ortodontska terapija zahteva načrtovanje, ki je popotnica za uspešen potek večmesečne terapije. Pred začetkom in pred namestitvijo zobnega aparata vam ortodont predstavi natančen načrt poteka terapije, fotografije, približno trajanje zdravljenja… Načrtovanje mi je v neizmerno veselje in z velikim navdušenjem ga poskušam predstaviti pacientu…če me le hoče poslušati. Ponavadi je to navdušenje nalezljivo, takrat je sodelovanje najlepše. Pri vsakem obisku in prilagoditvi aparata tudi povem kakšni premiki se bodo zgodili do naslednjega obiska. Tako pacient aktivno sodeluje in spremlja potek ortodontske terapije. Motivacija je pomemben del uspešne terapije v ortodontiji!

Kot ortodont uporabljam čisto vse različice ortodontskih aparatov. Ene so bolj primerne kot druge, vsak ortodontski načrt, ki ga naredim vsebuje več možnih različic terapije. Ortodont in pacient skupaj izbereva najprimernejšo.

Primeri ortodontskih aparatov
Nekaj primerov ortodontskega zdravljenja

Ortodont pri svojem delu veliko uporablja fotoaparat in spremlja potek ortodontske terapije. Na tej povezavi si lahko ogledate več primerov ortodontskega zdravljenja..


Bi zeleli da vam naš ortodont odgovori na vaša vprašanja glede ortodontske terapije? Pišite nam na info@babit.si ali pokličite na 01 283 61 70 postavite vprašanje ali se dogovorite za specialistični pregled.