Kako izgleda obisk pri ortodontu

Prvi obisk pri ortodontu je drugačen od obiska pri splošnemu zobozdravniku. Bolj ali manj je namenjen pogovoru in ugotavljanju kaj pravzaprav so želje in pričakovanja pacienta.

Specialistični ortodontski pregled obsega dva obiska. Ob prvem obisku pri ortodontu ni nobenega posega z zobozdravstvenimi strojčki in poteka povsem brez stresa. Glavni namen je, da si zastavimo cilje zdravljenja in se pogovorimo kaj je mogoče in kaj sprejemljivo za pacienta.

Slikanje! Reci siiiiiir!

Slikanje! Reci siiiiiir!

Ob pregledu opravim tudi nekaj meritev, zastavim nekaj vprašanj, preštejem zobe…dokaj dolgočasno. Zabavni del pride, ko fotografiramo obraz ter zobe.

Odtisne žlice je zamenjal digitalni 3D skener

Odtisne žlice je zamenjal digitalni 3D skener

Zanimiv je tudi digitalni 3D scan zob iz katerega sestavimo 3D modele vaših zob. Nekateri imate s tem že izkušnje. Celoten prvi obisk traja od 45 minut do ene ure.

Ortodontsko načrtovanje z uporabo 3d modela

Ortodontsko načrtovanje z uporabo 3d modela

Če je potrebno naredimo tudi rentgenske posnetke kar takoj ob pregledu pri nas. Tako ni treba hoditi naokoli in iskati nove termine za rentgensko slikanje. Ti posnetki so pomembni pri načrtovanju zdravljenja. Tako se zaključi prvi obisk.

Rentgenska slika glave

Rentgenska slika glave

Ob pregledu si ortodont pridobi informacije, ki jih sklene v načrt zdravljenja. Načrtovanje je najpomembnejši del ortodontske terapije.

Drugi obisk je namenjen pogovoru, gledanju slik, tehtanju alternativ. Tokrat predstavim več možnih alternativ ortodontske terapije in skupaj s pacientom se odločimo za najbolj primerno. Celotna predstavitev obsega pregled vseh fotografij, 3D modelov in rentgenskih slik ter prikaz ortodontskega aparata. Ob tem obisku bo imel pacient verjetno pripravljenih tudi več vprašanj (priporočljivo je kar prinesti spisek, da se kaj ne pozabi) o katerih se pogovorimo in razčistimo vse nejasnosti.

Tudi ta obisk lahko traja do ene ure, če je potrebno tudi več. Če se odločimo začeti z ortodontsko terapijo si rezerviramo termin in pripravljeni smo za ustvarjanje pravilnega griza in lepega nasmeha!

Imate vprašanje o ortodontiji? Pišite nam na info@babit.si ali pokličite na 01 283 61 70 in se dogovorite za specialistični pregled in izdelavo načrta zdravljenja.

NAŠI ZOBOZDRAVNIKI

5/5 - (6 glasov)