STORITVE

V našem zobozdravstvenem centru vam ponujamo celovit splet storitev za zdravje vaših zob in ustne votline. Naša glavna skrb je, da pacienti obdržijo svoje zobe do pozne starosti.

Spodaj najdete seznam storitev za katere smo presodili, da bi lahko ustrezale vaši starostni skupini. Za seznam vseh naših storitev se lahko razgledate po naši spletni strani.Ortodontija se po slovensko bolj učeno imenuje tudi čeljustna in zobna ortopedija. Gre za zobozdravstveno specialnost, ki se ukvarja s pravilnim ugrizom ter postavitvijo zob.

S pomočjo inhalacijske sedacije pri kateri pacient med zobozdravstvenim posegom diha smejalni plin se dosežemo pomiritev in zmanjšamo občutek bolečine.

Iz krvavečih dlesni se pogosto razvijejo težje oblike parodontalnih bolezni. Vnetje obzobnih tkiv ali parodontalna bolezen je najbolj razširjena kronična bolezen.

Ustni higienik je oseba, ki vas bo naučila pravilne higiene in je morda pomembnejša od vašega zobozdravnika.

Nasmeh poudari lepoto obraza in osebnost. Z nasmehom boste prepoznavni kot vesela in prijazna oseba, ki ji je vredno zaupati.

Več o belih in amalgamskih plombah, ter o alternativah.

 

Zobe lahko izgubimo ob nesreči, zaradi udarcev pri športu, izbitja ali pa zaradi zobne gnilobe. Z izgubo zoba je pogosto prizadeta tudi samozavest, saj smo prikrajšani za sproščeno komunikacijo in nasmeh. Manjkajoče zobe moramo zato nadomestiti, saj lahko le sklenjena zobna vrsta optimalno opravlja svojo funkcijo žvečenja in estetike ter povrne samozavest.

V sodobni družbi, ki vedno večji pomen pripisuje privlačnosti in zunanjemu videzu, je lep nasmeh zagotovo tisti, ki ga na človeku najprej opazimo. Če je do nedavnega tudi laik lahko precej zanesljivo ločil naravne zobe od umetnih, je nova tehnologija prinesla revolucionarno spremembo za popolnoma naraven nasmeh.

Z implantati nadomestimo manjkajoče zobe. S tem povečamo zadovoljstvo pacientov tako v funkcionalnem kot tudi estetskem smislu. Implantati ali zobni vsadki so del sodobnega zobozdravstva in odpirajo široko paleto možnosti protetične oskrbe zob.

Lasersko tehnologijo uspešno uporabljamo tudi pri zdravljenju zobne gnilobe, koreninskih kanalov in parodontalne bolezni. Zdravljenje poteka brez bolečin in je popolnoma varno.

Če zobu ali zobni korenini zaradi česar koli ni več pomoči in se ga ne da ohraniti v ustni votlini, ga moramo odstraniti, saj sicer škodi ostalim zobem in celotnemu organizmu. Gnili zobje v ustih so namreč vir okužbe, saj je bakterij v ustih preveč, tako da začnejo škodovati tudi zdravim zobem.

Rentgensko slikanje zob in prodročja glave poda pomembne informacije. V centru BABIT je možnih več tipov slikanja.

Povsem na novo opremljen zobotehnični laboratorij se razteza na 140 kvadratnih metrih. Skupina izkušenih zobnih tehnikov opravlja dela za snemno in fiksno protetično rehabilitacijo pacientov in skrbi za ortodontsko podporo pacientov.

Bakterije v zobnih oblogah s svojimi kislimi produkti raztapljajo sklenino. Sprva se pojavi mlečno bel madež, ki pa napreduje v rjavo zabarvano jamico in nato luknjico, ki se veča in obarva vedno temneje. Karies v  trdi sklenini napreduje relativno počasi, ko pa prestopi v mehak dentin, defekt zoba napreduje izredno hitro, izguba zoba je vse bližje.   Izrednega pomena so redni , preventivni pregledi. Na teh pregledih lahko opazimo spremembe in majhne defekte, ki jih še pravi trenutek odpravimo in ne čakamo na bolečino, ki pacienta prisili na obisk zobozdravnika. Ko zob zaboli, je v večini primerov že mnogo prepozno in le s težavo lahko tak zob še rešimo pred ekstrakcijo.

Največkrat pojav bolečine nakazuje globok karies, ki je povzročil vnetje zobnega živca-pulpe. Vnetje živca je lahko tudi posledica poškodbe, močnega ugriza ali udarca v zob. V vseh primerih pride do okuženja prostora v katerem je zobni živec in do njegovega odmrtja. Tak zob se lahko tudi temneje obarva.

brezplačen prvi splošni pregled

Nujni primeri takoj

Specialistični pregledi in specialistični pregled za otroke do 3. leta pri pedontologu so samoplačniški.
Babit d.o.o.
zobozdravstveni center
Kolezijska 25, 1000 Ljubljana
zemljevid

t 01 / 283 61 70
f 01 / 283 61 82
m 031 / 656 341
e info@babit.si

Delovni čas
pon, tor, sre, čet: od 8h do 19h
pet: od 8h do 14h