NASVETI

Najpogostejše težave ter kako jih prepoznati in preprečevati

Zdravje ustne votline je zelo pomembno. Tudi vi lahko s primerno prehrano, zadostno in pravilno ustno higieno ter rednimi kontrolami pri zobozdravniku ohranite zdrave zobe in zdrava obzobna tkiva do pozne starosti.

Imate vprašanje? Pišite nam na info@babit.si ali pokličite na  01 283 61 70  in se dogovorite za brezplačen pregled.

 Tukaj se nahajajo dokumenti s koristnimi napotki in navodili, ki odgovorijo na marsikatero vprašanje.

Zobozdravnik je danes prijatelj mladostnikov, njihov svetovalec in učitelj za življenje z zdravimi zobmi. Je tudi učitelj staršev, ki bodo morali pravilno vzgajati in voditi svojega mladega potomca. Kaj je večja dota za odraščajoče mladostnike kot nauk o pravi in redni ustni higieni? Kaj lahko bolj koristi otroku kot spoznanje o težavah, ki se jim lahko izogne ob upoštevanju osnovnih higienskih standardov.

Implantati so izjemno estetski in imajo popolnoma naravni videz, poleg tega pa zagotavljajo dolgotrajno rešitev in zadovoljstvo pacienta.

Zobje. Redko se nam zgodi, da bi ob slastni žemljici, vroči kavici, v dobri družbi in stanju popolnega ugodja začeli razmišljati o vlogi in pomenu naših zob. Pa vendarle se naš svet lahko obrne na glavo, ko se soočimo s težavami, povezanimi z njimi.

Zdravje zob vpliva na številne funkcije v telesu: omogoča žvečenje in požiranje hrane, tvorbo glasov in govora, lep nasmeh pa vpliva tudi na našo samozavest in zadovoljstvo. Paradontalna bolezen je lahko prvi znak, ki da sumiti, da je prisotna sladkorna bolezen. Dokler z zobmi nimamo težav, nanje niti ne pomislimo. Ko pa se težave pojavijo, je lahko že prepozno. Katere so najpogostejše težave ter kako jih prepoznati in preprečevati?

Ustna higiena je bistven pogoj za zdravje zob, obzobnih tkiv in celotne ustne votline. Da boste pravilno uporabljali zobno ščetko in se odločili za izbiro pravih pripomočkov za vzdrževanje ustne higiene, bosta poskrbeli in vam svetovali naši higieničarki Barbara in Nina.

Zobe čistimo s krožnimi, masirajočimi gibi zobne ščetke.

 

Pomembno je, da je je zobna ščetka čim manjša, da dosežemo tudi najbolj skrita mesta v ustni votlini.

 

Pri izbiri zobne paste izberite tako, ki ne vsebuje grobih abrazivnih sredstev, ki ob dolgotrajni uporabi lahko poškodujejo sklenino.

 

Zobna nitka za nitkanje medzobnih prostorov je pripomoček, brez katerega danes ne gre več.

 

7 največkrat neomenjenih dejstev, ki jih morate pozneti preden se odločite za oskrbo svojega nasmeha!

 

Ustno zdravje je eno izmed pomembnejših za dobro socialno, duševno in telesno počutje človeka.

Pri žvečenju žvečilnega gumija se vzpostavi refleks in poveča se produkcija sline, kar blagodejno vpliva na zmanjševanje kariesa.

Dobra ustna higiena je prvi korak pri preprečevanju vnetja obzobnih tkiv – parodontalne bolezni, ki lahko vodi celo do bolezni srca, ožilja, kapi in poslabšanja sladkorne bolezni.

Več kot 80 odstotkov odrasle populacije ima eno od oblik paradontalne bolezni, večinoma pa poteka neopaženo. Bolezen zaznamuje zvečano število uničujočih bakterij v ustih, ki preko krvnega sistema potujejo po vsem telesu, med drugim tudi v stene žil, ki obdajajo srce. Osebe z parodontalno boleznijo imajo 200 odstotkov večjo možnost srčnega infarkta in možganske kapi.

brezplačen prvi splošni pregled

Nujni primeri takoj

Specialistični pregledi in specialistični pregled za otroke do 3. leta pri pedontologu so samoplačniški.
Babit d.o.o.
zobozdravstveni center
Kolezijska 25, 1000 Ljubljana
zemljevid

t 01 / 283 61 70
f 01 / 283 61 82
m 031 / 656 341
e info@babit.si

Delovni čas
pon, tor, sre, čet: od 8h do 19h
pet: od 8h do 14h